Sultan on nyt Tunto

Harvaan kuluttajatuotekategoriaan liittyy yhtä paljon erilaisia tunteita kuin kondomi- ja liukuvoidetuotteisiin. Mutta mitä tapahtuu, kun pakkauksessa lukeva nimi vaihdetaan? Näin ikonisen kondomibrändin nimenmuutos pantiin inspiroivasti toimeen.  

Advertising

Client: Tunto

Share

Mistä on kyse

Suomen ikonisimman kondomibrändin, Sultanin, nimi oli muuttumassa. Tavoitteenamme oli tehdä uusi brändinimi, Tunto, tunnetuksi koko markkinalle ja puhutella erityisesti nuorta ja uutta kohderyhmää. Tunteita ja inspiraatiota nostattanut kampanja muistuttaa, että joskus parhaat ja seksikkäimmät hetket tapahtuvat silloin, kun pitää silmänsä auki ja kohtaa toisen ihmisen rohkeasti hetkessä.

Lähtökohta & haaste

RFSU päätti muuttaa Suomen suurimman ja ikonisimman kondomibrändin, Sultanin, nimen. Vuodesta 1967 markkinoilla olleen brändin nimi oli ikonisuudestaan huolimatta auttamattomasti pölyttynyt, eikä heijastanut yrityksen tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta korostavia arvoja. Jatkossa brändi tunnetaan nimellä Tunto.

Kun Sultan-nimi ja sen 94 % tunnettuus katoaa, täytyy lanseerauksen toimia kuin rasvattu. Sen lisäksi, että uusi brändinimi on tehtävä tunnetuksi koko markkinalle, olisi erityisesti nuorta ja uutta kohderyhmää kyettävä puhuttelemaan ilahduttavasti. Erilaiset nykypäivän häiriötekijät vaikuttavat kuitenkin seksuaalielämäämme, eivätkä nuoret tutkimusten mukaan harrasta enää entiseen tahtiin seksiä yhdessä. 

Kuinka me sen teimme

Luova ratkaisu

Seksuaalisuus ja seksi tuovat iloa elämään ja ovat keskeinen osa onnellisuutta. Siksi myös kampanja välittää tätä sanomaa kaikilla tasoilla. Sen tavoitteet ovat edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta – Tunton ydinarvoja – sekä nostattaa niin inspiraatiota kuin suupieliäkin.    

Tuotos

 1. Teimme kirkkaan jaon. PR:n keinoin kerroimme, että Sultan on nyt Tunto. Samalla selvitimme suurelle yleisölle taustoja nimenvaihdoksen taustalla ja kirkastimme brändin nykyisiä arvoja heidän silmissään. PR aloitettiin hyvissä ajoin ennen maksetun median kampanjaa.
 2. Maksetun median kampanjalla herätimme huomiota, tunteita ja inspiraatiota. Ainoan suomalaisen kondomibrändin oli vältettävä kategorian kliseet ja löydettävä tiensä laajan kohderyhmän tietoisuuteen uudella nimellään.

 3. Muistutimme, että joskus parhaat ja seksikkäimmät hetket tapahtuvat silloin, kun pitää silmänsä auki ja kohtaa toisen ihmisen rohkeasti hetkessä. 

Kampanja numeroina

 • 25,5 M
  PR & ansaittu tavoittavuus

 • 43,7 M
  Tavoittavuus yhteensä

 • 3,7 M
  Tinder-uutisoinnin tavoittavuus

 • 29,4 M
  Kampanjan impressiot

 • + 5%
  Myynnin kasvu

 • +24 %
  Myyntipisteiden kasvu 

Tulokset

Strategiamme toimi. Media kirjoitti ja uutisoi aiheesta innokkaasti. Mehukkaimmasta otsikosta saatiin lukea, kuinka suomalainen kondomibrändi sai porttikiellon Tinderiin. PR:n ja ansaitun median kattavuus paisui lukemiin 25,5 milj.

Kampanja sai kovia lukemia kaikilla mittareilla. Markkina osti brändiuudistuksen ja brändi sai 296 uutta myyntipistettä. Myynti(kin) nousi mukavat 5 %.

Jos ajatellaan että 5 % myynninkasvu on muunnettavissa kondomeiksi, tarkoittaisi se noin 50 000 ehkäisyvälinettä. 

Ole yhteydessä