01 helmi 2024 News

Jännittävä vaalivuosi: Milttonin ohjelmat Yhdysvalloissa 2024

Yhdysvaltain seuraavan presidentin nimi ratkeaa marraskuussa. Tule mukaan seuraamaan poikkeuksellista vaalivuotta aitiopaikalta Milttonin ohjelmien kautta!

Share
Mitä vaikutuksia vaaleilla on Suomelle, Pohjoismaille ja Euroopalle? Miten transatlanttiset suhteet kehittyvät? Miltton järjestää syksyllä kaksi opintomatkaa Yhdysvaltoihin, joiden avulla voit syventää ymmärrystäsi yhteiskunnan ja kansainvälisten suhteiden tärkeimmistä kehityskuluista, teknologiasta ja NATO-jäsenyyden tuomista mahdollisuuksista.

Data ja teknologia vaaleissa

Järjestämme syyskuussa jälleen huippusuositun vuotuisen Hearts&Minds -vierailun, joka keskittyy vaalikampanjoiden viestintään ja vaikuttamiseen. Ohjelma toteutetaan tuttuun tapaan Washington, D.C.:ssä, ja sen aikana perehdytään erityisesti datan ja teknologian hyödyntämiseen.

Sisältö on suunnattu pohjoismaisille viestinnän, yhteiskuntasuhteiden ja vaikuttajaviestinnän asiantuntijoille ja johtajille. Ohjelman aikana tavataan lukuisia amerikkalaisia asiantuntijoita sekä illastetaan legendaarisella National Press Clubilla.

Näin Hearts&Minds -ohjelmasta kertoo yksi viime vuoden osanottaja:

”Ohjelma oli erinomainen ja alustajat todella ajatuksia herättäviä. Kaikki toimi pienintä yksityiskohtaa myöten. Illalliskeskustelut olivat innostavia ja auttoivat sulattelemaan ja tulkitsemaan kaikkea kuultua ja nähtyä. Kaikkinensa ohjelma laajensi näkökulmiani. Suosittelen sitä lämpimästi!”

Eeppisten vaalien ytimessä

3.–6. marraskuuta Miltton USA puolestaan toivottaa tervetulleeksi kaupunkiin vuotuisen Innovation and Leadership Study Tour -ohjelman – juuri Yhdysvaltain vaalien aikaan. Ne pidetään viides marraskuuta.

Tänä vuonna fokuksessa on vaalien tulosten vaikutus Suomeen ja Eurooppaan. Vaalihumua pääset seuraamaan Washingtonissa tulosvalvojaisissa.

Käymme matkalla muun muassa Maailmanpankissa, Yhdysvaltain kauppakamarissa, suurlähetystössä ja ajatushautomossa. Ohjelma on suunnattu pohjoismaisille yritysjohtajille ja organisaatioiden johtohenkilöille.

Viime vuoden osallistuja, Kevan pääekonomisti Joonas Rahkola, sanoo ohjelman tarjonneen tarpeellisen päivityksen muuttuvassa maailmassa.

”Ohjelma oli korkealaatuinen katsaus tärkeimpiin ajankohtaisiin kysymyksiin Yhdysvaltain ja maailman taloudessa, geopolitiikassa ja teknologiassa. Puhujat ja vierailut olivat korkeatasoisia, ja ohjelma mahdollisti aitoja keskusteluja.”

Tiivis ajankohtaispäivitys

Ohjelmien käytännön toteutus on suunniteltu pohjoismaisia osallistujia silmällä pitäen: ne alkavat ja päättyvät niin, että matkat on helppo sovittaa tehokkaasti työviikkoon. Järjestämme osallistujille tarvittaessa myös omia palavereja ohjelman ulkopuolella niin, että he saavat käynnistään kaiken irti.

Erityisesti Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden myötä pohjoismaalaisilla päättäjillä on voimakas halu päivittää omaa Yhdysvaltain-tuntemustaan sekä luoda verkostoja ja suhteita Atlantin toiselle puolelle.

Vuonna 2022 opintomatkalle osallistunut Mikael Pentikäinen, Suomen yrittäjien toimitusjohtaja, korostaa Amerikka-tietämyksen tärkeyttä. Esimerkiksi vastikään solmittu DCA-sopimus Yhdysvaltain kanssa saattaa vaikuttaa konkreettisesti lukuisiin toimijoihin ja yrittäjiin Suomessa, esimerkiksi alueellisten infrastruktuuriin liittyvin panostusten muodossa.

”Study Tour tarjosi erinomaisen yleiskuvan poliittisesta ilmapiiristä ja muuttuvasta toimintaympäristöstä ajankohtana, jolloin suhteemme Yhdysvaltoihin on yhä tärkeämpi”, hän sanoo.

Kokemuksemme mukaan pohjoismaiset vieraat otetaan Yhdysvalloissa vastaan lämpimästi ja innolla, sillä Nato-prosessit ovat tuoneet poikkeuksellista näkyvyyttä Amerikan markkinoilla. Lisäksi amerikkalaisilla organisaatioilla ja yrityksillä on aito tarve luoda suhteita uusiin liittolaismaihin.

Opintomatkat tarjoavat tehokkaan tavan tutustua amerikkalaiseen kulttuuriin, Washingtonin uniikkiin toimintaympäristöön, luoda verkostoja ja kasvattaa omaa ymmärrystä. Opintomatkojen lisäksi Milttonin asiantuntijat auttavat yrityksiä ja organisaatioita Yhdysvaltain markkinaan liittyvissä toimenpiteissä. Tarjoamme palveluita analyysi- ja suunnitteluvaiheesta aina strategian toteuttamiseen.

Kiinnostuitko? Ole yhteydessä