11 maalis 2024 News

NATO tarjoaa mahdollisuuksia pohjoismaiselle yhteistyölle: Lataa Milttonin NATO-opas

Miltton on julkaissut oppaan, joka käsittelee NATOn tarjoamia mahdollisuuksia ja yhteistyömuotoja pohjoismaisille yrityksille. Opas, jonka nimi on ”Doing Business With NATO – An Introduction for Small and Midsized Enterprises”, pyrkii tarjoamaan yrityksille näkemyksiä uusista liiketoimintamahdollisuuksista Suomen ja Ruotsin NATO-jäsenyyksien myötä.

Share

Lataa opas maksutta täältä: NATO-OPAS (ENG)

Suomen ja Ruotsin jäsenyydet avaavat uusia liiketoimintamahdollisuuksia, erityisesti puolustusteollisuudessa, mutta myös kaksoiskäyttötuotteiden rooli kasvattaa jatkuvasti merkitystään.

Fyysisten aseiden ja muiden puolustusalan tuotteiden lisäksi nykyään yhä enemmän merkitystä kasvattavat uudenlaiset teknologiat, joilla on käyttöä sekä siviili- että sotilaspuolella. Yhdysvallat ja NATO-kumppanit ovat myös entistä kiinnostuneempia hyödyntämään pohjoismaista osaamista, sillä NATO-jäsenyyksien myötä yhteistyötä ja kauppoja voidaan tehdä ilman esteitä.

Jokaisen pohjoismaisen yrityksen tulisi nyt pohtia, minkälaisia vaikutuksia NATO-jäsenyyksillä on niiden toimintaan, liiketoimintaympäristöön ja potentiaalisiin uusiin markkinoihin tai yhteistyömuotoihin.

Yhdysvallat ja NATO-maat tarjoavat valtavan ”NATO-markkinan”, mutta haasteena ovat monimutkaiset hankintajärjestelmät ja oikeiden ihmisten tavoittaminen. Miltton haluaa helpottaa tarpeiden kartoitusta, ja näin ollen NATO-opas tarjoaa alkuvaiheen ymmärrystä markkinasta. Kyseessä on ensimmäinen erityisesti pohjoismaisille yrityksille suunnattu NATO-opas.

Opas esittelee esimerkiksi liiketoiminnan peruselementtejä NATOn kanssa ja NATOn budjetointijärjestelmät.

Oppaan julkaisee Miltton USA yhteistyössä Business Finlandin, Business Swedenin ja Innovation Norwayn kanssa. Oppaan faktantarkistuksesta on vastannut kansainvälinen asiantuntijaryhmä.

Suuntana NATO?

Milttonin asiantuntijat auttavat yrityksiä ymmärtämään NATOn tuomia liiketoimintamahdollisuuksia. Voit ladata oppaan tämän artikkelin alusta.

Meidän palvelumme

Oppaan lisäksi tarjoamme asiantuntijapalveluita, jotka liittyvät:

  • Toimiala- ja yrityskohtaiseen markkina- ja kysyntäanalyysiin

  • Räätälöityjä verkostoitumis- ja tapaamisohjelmia Yhdysvalloissa sekä sidosryhmien hallintaan

  • Markkinoille tulon suunnitteluun ja toteutukseen

  • Vaikuttajaviestintään sekä brändin rakentamiseen

Ole rohkeasti yhteydessä